Gjertrud mot Hemnesberget

Hu hei ! Etter et regnfullt, men innholdsrikt og troilltrivele kyststevne i Sandnesjøen – er Gjertrud på bøljan blå igjen og på vei til sin trygge heimehavn . Det var så flott at jektebyggeren sjøl ,
Gunnar Bjørnvik og kona Greta – kom til Sandnessjøen og var sammen med oss på lørdagen !
Og de sto på kaia og vinka god tur heim da vi la fra kai der kl. 12.37.
Vi har nå har heist seil og er i god bør forbi Løkta, snart ser vi Handnesøya – hurra !
Beregner ankomst Hemnesberget rundt 17.30 . Mannskapet teller nå seks. Mary mønstra av i Sandnessjøen og Eva E. mønstret på igjen . Så har vi Helen, Mette, og Ketil . I tillegg¨fikk vi med en ekstra matros . Alternværingen Magne Skjærvik heiv seg med og har fin skyss med Gjertrud. Det var bra med ekstra krefter da vi heiste seilet som var temmelig vått .Og som ved et under så heiste jammen værvesenet opp litt blå himmel på denne siste etappen – og kanskje sola kjem fram og gir honnør til ho Gjertrud som har klart å komme seg helt til Bergen – og tilbake til Helgeland igjen . Det er lov å håpe !
Ja tenk at nå er denne historiske turen nesten over. Det er jammen litt vemodig, sjøl om det skal bli godt å komme heim til mine igjen. Turen har vært et eventyr- som vi vil dele med alle som er interessert- etter hvert som vi får sortert inntrykkene.
Vi har igjen fire kamkake og tre rengakake- og vi har spara på litt av tørrfesken for å ha med heim.
Ellers har vi en haug med skitne sokker og ullklær, det lukter våt sau i byssa til tider. Vi har med historier som byr på både dramatikk og gyldne øyeblikk. Og det som for meg skinner sterkt , er minnene fra møter med trivelige og hjelpsomme folk vi har møtt underveis . Og hurra for ho Gjertrud, denne vakre og tøffe lille 1700-tallsjekta som har stampa seg fram over smul sjø og ruskut hav og store bølger. Når vi klapper til kai på Hemnesberget har ho gått litt over 1000 nautiske mil. Førr ei dame !

Vist 132 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder